Branko Zorko gost prve tribine studenata MEV-a s međimurskim sportskim legendama

| 4.11.2021. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Legendarni hrvatski atletičar Branko Zorko u utorak je bio gost na prvoj tribini „Međimurske sportske legende“ u velikoj dvorani Centra za održivi razvoj MEV-a.

Naime, u sklopu proglašenja Međimurja Europskom regijom sporta 2022. godine, studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu organiziraju tribine s najvećim međimurskim sportskim legendama.

Uz sudjelovanje u aktivnostima Međimurja Europske regije sporta, glavni cilj organizacije ovih tribina je da studenti nauče više o organizaciji i promociji događaja te steknu iskustvo u komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću.

Anđelina Turk, studentica 3. godine Menadžmenta turizma i sporta, pojasnila je da se tribine organiziraju svake godine, no ove godine su ih otvorili javnosti budući da je Međimurje proglašeno Europskom regijom sporta i odlučili su dati svoj doprinos.

- Organizacija tribine na kraju nije bila toliko teška i komplicirana koliko smo mislili kad smo čuli što nam je zadatak. Imali smo dobre mentore koji su nam puno pomogli, a mi smo naučili jako puno toga što će nam koristiti u životu, poput pisanja priopćenja za medije, slanje službenih mailova, objava na društvenim mrežama da što više ljudi čuje za naše tribine, priprema intervjua - rekla je Turk.

- Ova prva tribina bila je vrlo uspješna, intervju je tekao glatko, nije bilo nervoze ni kod voditeljica ni kod gosta, zadovoljni smo i odazivom. Prošlo je puno bolje nego što smo očekivali. Sav se trud isplatio - dodala je.

Prvi gost bio je hrvatski atletičar i proslavljeni olimpijac Branko Zorko, rodom iz Hodošana, a s prebivalištem u Križevcima, za čiji je atletski klub trčao cijelu svoju karijeru.

- Mladim sportašima je samo nebo granica. Uz dobrog trenera i kontinuiran rad sve je moguće - poručio je Zorko naglasivši kako je zahvaljujući sve većem broju stručnjaka i novih sportskih terena situacija danas puno bolja nego prije.

Branko Zorko je osvajač prve međunarodne atletske medalje za Hrvatsku na europskom prvenstvu u Genovi 1992. godine. Njegova atletska karijera započela je 1985. godine, a trajala je do 2005. godine. U svojoj bogatoj karijeri pet je puta sudjelovao na Olimpijskim igrama, a 1992. godine bio je dobitnik Državne nagrade za sport “Franjo Bučar”. Branko Zorko trenutno obnaša dužnost tajnika u Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije. Uključio se i u rad Atletskog kluba Križevci gdje trenira grupu učenika od petog do osmog razreda.

Tribine se održavaju jedanput na mjesec, ukupno će ih biti četiri, a gosti su prave međimurske sportske legende.