Biskup Radoš u varaždinskoj katedrali predvodio misu zahvalnicu Foto: Varaždinska biskupija

Biskup Radoš u varaždinskoj katedrali predvodio misu zahvalnicu

VV / Varaždinska biskupija | 1.1.2023. u 13:33h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš predvodio je na Staru godinu, u subotu 31. prosinca, zahvalno misno slavlje za proteklu građansku godinu u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu.

Misu zahvalnicu s biskupom Radošem suslavili su umirovljeni biskup mons. Josip Mrzljak, kanonici Stolnog kaptola preč. Mirko Horvatić, preč. Josip Koprek, preč. Damir Bobovec, preč. Mario Kopjar, te biskupov tajnik vlč. Marko Domiter, a sudjelovao je veći broj vjernika.

Uz zahvalu za proteklu godinu, u kojoj je Varaždinska biskupija proslavila svoju 25. obljetnicu, biskup se prisjetio i bivšeg pape Benedikta XVI., koji je preminuo 31. prosinca.

- Ovaj zadnji dan godine želimo izreći riječi zahvale Bogu za sve što nam je darovao u protekloj godini, a na poseban način želimo zahvaliti na daru života pape u miru Benedikta XVI. koji se jutros preselio u Očevu kuću. Zvona varaždinske katedrale zvonila su nakon objave te vijesti kako bi simbolično najavila kako dolazi jedno dijete Božje u Očevu kuću te ćemo večeras posebno moliti za njega - kazao je biskup.

- Na kraju godine želimo staviti sebe, svoj život pred Gospodina, ali želimo pogled usmjeriti i prema novom poglavlju, nastaviti tamo gdje smo stali i to ljepše i potpunije i zato smo večeras došli ovdje zahvaliti Bogu, neka On prelista poglavlje našega života koje smo pisali protekle godine, neka On pročisti što nije bilo dobro i neka bude Svjetlo uz koje ćemo pisati lijepe stranice novog poglavlja koje je pred nama - rekao je, među ostalim, u svojoj propovijedi biskup Radoš.

biskupija_misa_zahvalnica_varazdin_31122022_3.jpg

biskupija_misa_zahvalnica_varazdin_31122022_2.jpg

biskupija_misa_zahvalnica_varazdin_31122022_1.jpg