Besplatni gala koncert 26. studenog u HNK Varaždinu ansambla Sveti Blaž

VV | 24.11.2022. u 12:58h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 26. studenog varaždinska publika može uživati u Gala koncertu HRVATSKOG VOKALNOG ANSAMBLA SV. BLAŽ. Ova svečanost glazbe počinje u 19,30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

HVA Sv. Blaž je sastav širokog repertoara kojeg izvode jedni od najistaknutijih opernih pjevača u Hrvatskoj. Udruženi u ansambl koji broji 10 članova sposobni su na visokom profesionalnom nivou publici omogućiti užitak slušanja raznih djela hrvatskog i inozemnog vokalnog repertoara, a prilagođenog muškom sastavu. Ansambl čine renomirani hrvatski operni pjevači i neki od najperspektivnijih mladih hrvatskih opernih umjetnika – Luciano Batinić, Domagoj Dorotić, Ozren Bilušič, Ljubomir Puškarić, Ivo Gamulin, Filip Filipović, Roko Radovan, Toni Nežić, Marin Čargo i Benjamin Šuran. 

Smjernice djelovanja ansambla su višestruke. No, prepoznatljivost ansambla će se graditi na „individualnom“ pristupu u smislu istraživanja repertoara i prilagođavanja programa. Regionalni pristup je u ovom slučaju svakako važan faktor jer je želja članova ansambla, uz standardni repertoar, stvarati i novi repertoar koji će svoje uporište imati u tradiciji grada ili regije u kojoj će koncert biti izveden. U ovom pogledu, Ansambl je će dio programa koncerta u Varaždinu posvetiti djelima koja su privržena u srcima varaždinske publike te ih u posebno napisanim aranžmanima za ovu priliku „premijerno“ izvesti u Varaždinu.

Ovisno o potrebama HVA Sv. Blaž ima u mogućnosti ponuditi suradnju sa renomiranim kolegicama i kolegama koji bi na našim koncertima nastupili kao posebni gosti nastupajući samostalno i zajedno sa članovima ansambla. I u ovom smjeru želimo ostvariti suradnju sa gostima koji ne samo da su renomirani zahvaljujući svojim profesionalnim kvalitetama nego i usko vezani za grad ili regiju u kojoj se koncert izvodi. Varaždin obiluje takvim umjetnicima te smo sretni što su se odazvali našem pozivu.

Gošće: Ivana Lazar i Valentina Fijačko Kobić

Moderatorica koncerta: Martina Tomčić Moskaljov
Glazbena priprema koncerta: Nina Cossetto

PROGRAM KONCERTA:

PROGRAM

  1. Magdić – Misao svijeta
  2. Odak – Dremle mi se dremle
  3. Odak – Mura voda teče, Valentina Fijačko
  4. Odak – Ispovjem se tebje
  5. Bobić: Zakaj si grlica smrt želiš, Ivana Lazar
  6. Bobić – Mati Hrvatska – praizvedba
  7. Gotovac – Jadranu
  8. Tijardović – Splitski akvarel – O kućo mala

 KRATKA PAUZA

  1. Verdi – Rigoletto – Zitti, zitti…
  2. Verdi – Moć sudbine – Il santo nome di Dio/La vergine degli angeli

      Luciano Batinić,  Valentina Fijačko

  1. Wagner – Tannhauser – Zbor hodočasnika

      C.M. Webber – Strijelac vilenjak – Zbor lovaca

  1. Verdi – Don Carlo – Carlo il sommo imperatore, Ozren Bilušić
  2. Puccini – La boheme – ulomak iz 2. čina, Valentina Fijačko, Ivana Lazar, Filip Filipović, Ljubomir Puškarić, Marin Čargo, Ozren Bilušić, Luciano Batinić
  3. pl. Zajc – Nikola Šubić Zrinjski – Zakletva Ljubomir Puškarić