Besplatni gala koncert 26. studenog u HNK Varaždinu ansambla Sveti Blaž

VV | 24.11.2022. u 12:58h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 26. studenog varaždinska publika može uživati u Gala koncertu HRVATSKOG VOKALNOG ANSAMBLA SV. BLAŽ. Ova svečanost glazbe počinje u 19,30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

HVA Sv. Blaž je sastav širokog repertoara kojeg izvode jedni od najistaknutijih opernih pjevača u Hrvatskoj. Udruženi u ansambl koji broji 10 članova sposobni su na visokom profesionalnom nivou publici omogućiti užitak slušanja raznih djela hrvatskog i inozemnog vokalnog repertoara, a prilagođenog muškom sastavu. Ansambl čine renomirani hrvatski operni pjevači i neki od najperspektivnijih mladih hrvatskih opernih umjetnika – Luciano Batinić, Domagoj Dorotić, Ozren Bilušič, Ljubomir Puškarić, Ivo Gamulin, Filip Filipović, Roko Radovan, Toni Nežić, Marin Čargo i Benjamin Šuran. 

Smjernice djelovanja ansambla su višestruke. No, prepoznatljivost ansambla će se graditi na „individualnom“ pristupu u smislu istraživanja repertoara i prilagođavanja programa. Regionalni pristup je u ovom slučaju svakako važan faktor jer je želja članova ansambla, uz standardni repertoar, stvarati i novi repertoar koji će svoje uporište imati u tradiciji grada ili regije u kojoj će koncert biti izveden. U ovom pogledu, Ansambl je će dio programa koncerta u Varaždinu posvetiti djelima koja su privržena u srcima varaždinske publike te ih u posebno napisanim aranžmanima za ovu priliku „premijerno“ izvesti u Varaždinu.

Ovisno o potrebama HVA Sv. Blaž ima u mogućnosti ponuditi suradnju sa renomiranim kolegicama i kolegama koji bi na našim koncertima nastupili kao posebni gosti nastupajući samostalno i zajedno sa članovima ansambla. I u ovom smjeru želimo ostvariti suradnju sa gostima koji ne samo da su renomirani zahvaljujući svojim profesionalnim kvalitetama nego i usko vezani za grad ili regiju u kojoj se koncert izvodi. Varaždin obiluje takvim umjetnicima te smo sretni što su se odazvali našem pozivu.

Gošće: Ivana Lazar i Valentina Fijačko Kobić

Moderatorica koncerta: Martina Tomčić Moskaljov
Glazbena priprema koncerta: Nina Cossetto

PROGRAM KONCERTA:

PROGRAM

 1. Magdić – Misao svijeta
 2. Odak – Dremle mi se dremle
 3. Odak – Mura voda teče, Valentina Fijačko
 4. Odak – Ispovjem se tebje
 5. Bobić: Zakaj si grlica smrt želiš, Ivana Lazar
 6. Bobić – Mati Hrvatska – praizvedba
 7. Gotovac – Jadranu
 8. Tijardović – Splitski akvarel – O kućo mala

 KRATKA PAUZA

 1. Verdi – Rigoletto – Zitti, zitti…
 2. Verdi – Moć sudbine – Il santo nome di Dio/La vergine degli angeli

      Luciano Batinić,  Valentina Fijačko

 1. Wagner – Tannhauser – Zbor hodočasnika

      C.M. Webber – Strijelac vilenjak – Zbor lovaca

 1. Verdi – Don Carlo – Carlo il sommo imperatore, Ozren Bilušić
 2. Puccini – La boheme – ulomak iz 2. čina, Valentina Fijačko, Ivana Lazar, Filip Filipović, Ljubomir Puškarić, Marin Čargo, Ozren Bilušić, Luciano Batinić
 3. pl. Zajc – Nikola Šubić Zrinjski – Zakletva Ljubomir Puškarić
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci