B. Antolić Vupora ostaje na čelu Županijske organizacije SDP-a, a M. Marković vodit će i dalje gradsku organizaciju stranke

Varaždinske vijesti | 27.11.2021. u 19:17h | Objavljeno u Društvo

Danas su  održani unutarstranački izbori u SDP-u na kojima su članovi stranke birali vodstva u svim lokalnim organizacijama. Izbore je nadgledalo  Županijsko izborno povjerenstvo u sastavu Roman Veršić, Dubravka Biberdžić i Štefica Španić. Unutarstranački izbori su statutarna obaveza jer se u roku od šest mjeseci od održavanja lokalnih izbora u Hrvatskoj moraju održati i oni stranački.

Na čelu varaždinske Županijske organizacije SDP-a i u narednom će mandatu biti Barbara Antolić Vupora, dok su za potpredsjednike izabrani Luka Zrinski, Željko Posavec i Mario Klapša

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin ostaje Miroslav Marković, a potpredsjednici su Gordana Marsenić i Lovro Lukavečki.

- Županijska organizacija u općinama i gradu gdje obnaša vlast biti će i dalje okrenuta prema potrebama građana, poput veće dostupnosti vrtića, skrbi za starije i nemoćne i pomoći mladima.
Kao stranka ćemo podupirati bolju prometnu povezanost županije kao preduvjeta za jači gospodarski razvoj, uz željeznički i cestovni i zračni promet. Kao i do sada, posebnu ćemo brigu voditi, uz obrazovanje, i o dovoljnoj razini zdravstvene zaštite koja je sada, uslijed covid krize, među prioritetima – izjavila je Antolić Vupora.

Zahvalila je svima koji su izašli na izbore i birali novo vodstvo, istaknuvši da ukazano povjerenje iziskuje odgovornost za nove i bolje rezultate. 
A sutra kada palimo prvu adventsku svijeću svima želimo da podarimo svoju dobrotu onima kojima je najviše potrebna.