Adventski koncert zbora iz Mađarske i učenika Glazbene škole u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 13.12.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 16. prosinca, s početkom u 19:30 sati, na Adventskom koncertu u Franjevačkoj crkvi nastupit će Djevojački i Mješoviti zbor te Komorni vokalni ansambl Glazbene škole u Varaždinu, pod ravnanjem prof. Dade Ruža, uz goste iz Mađarske - Festivalski zbor Kecskemét.

U nedjelju, 17. prosinca članovi Festivalskog zbora Kecskeméta nastupit će na koncertu u Franjevačkoj crkvi s početkom u 12 sati.

Festivalski zbor Kecskemét osnovan je u svibnju 2005. pod vodstvom dr. Katalin Kiss, umjetničke ravnateljice. Kako ističu, njihov glavni cilj kao reprezentativnog zbora Kecskeméta je predstavljati glazbeni život svog grada i svoje zemlje, te obogatiti glazbenu paletu svog grada.

Zbor je stekao značajan a cappella repertoar iz svih razdoblja glazbene literature, pridajući posebnu pažnju izvođenju skladbi poznatih mađarskih skladatelja. Sudjelovali su na brojnim domaćim i međunarodnim glazbenim festivalima (Poljska, Slovačka, Češka, Hrvatska, Grčka, Austrija) što je bila izvrsna prilika da ansambli iz europskih zemalja međusobno upoznaju glazbenu kulturu i razmijene iskustva.

adventski_koncert_glazbena_skola_varazdin_program_11122023_1.jpg

adventski_koncert_glazbena_skola_varazdin_program_11122023_2.jpg