90./60. obljetnica V. osnovne škole Varaždin

vv | 1.4.2023. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Scenskom igrom "Crveni balon" i dvjema izložbama obilježena je 90. godišnjica postojanja i 60 godina rada V. osnovne škole Varaždin na današnjoj lokaciji.

U prepunoj školskoj sportskoj dvorani učenice, učenici i djelatnici škole priredili su scensko-glazbenu igru temeljenu na oskarom nagrađenom filmu Alberta Lamorissea "Crveni balon", priču o neobičnom prijateljstvu, ljubavi, vršnjačkim odnosima i sreći. Svoj rad i stvaralaštvo prikazali su učenici polaznici školskih izvannastavnih aktivnosti. Nastupili su recitatori, polaznici dramske grupe, učenici literati, mali zbor Petice, veliki zbor i zbor djelatnika škola, folklorna grupa Folklorašići i učenice škole – članice Cheerleading kluba Bravo.

Postavljene su i dvije izložbe: o povijesti škole i njenim uspjesima te fotografije svih današnjih učenika s balonima – simbolima sreće.

Prigodnim riječima uzvanicima, gostima, roditeljima, bivšim djelatnicima i učenicima obratila se ravnateljica škole Nikolina Kovačić.

Čestitku "školi" izrekli su zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Školskoj svečanosti nazočila je i saborska zastupnica Natalija Martinčević. Svi redom naglasili su svoje jake dojmove o prikazanom na ponos svim učenicima i onima koji su s njima radili – učiteljima i učiteljicama. Isprepletenost filma, scenske igre i glazbe bila je dobitna formula sinoćnjeg uspjeha na radost izvođača i publike.

Snimka_zaslona_749.jpg

Snimka_zaslona_748.jpg

Snimka_zaslona_755.jpg