5 malih trikova kako preživjeti vrućinu i rashladiti stan bez klime

V.V. / perfecta.hr | 5.8.2017. u 18:25h | Objavljeno u Društvo

Nesnosne vrućine najgore padaju onima koji u svojim domovima nemaju klima uređaje.

Ali dobra je vijest da se i tome može doskočiti uz male trikove. Otkriva ih Perfecta, a mi vam prenosimo dragocjeno znanje:)

1. Prebacite mokru plahtu preko prozora

Rashladite cijelu sobu tako da prebacite mokru plahtu preko otvorenog prozora. Lagani povjetarac će u kratkom vremenu sniziti temperaturu sobe.

2. Rashladite posteljinu

Par minuta prije nego idete u krevet stavite posteljinu i plahtu u zamrzivač ili hladnjak. Preporučujemo da ih stavite u plastičnu vrećicu da ne bi poprimile mirise pečene piletine u hladnjaku. Naravno da vas to neće hladiti cijelu noć, ali će dati kratki predah od topline i vlage.

3. Manje je više

Manje je definitivno više kada je riječ o ljetnim pidžamama. Odaberite široke, pamučne i prozračne pidžame. Umjesto pidžame možete obući kratke hlače i pamučnu majicu kratkih rukava.
Što se tiče spavanja kao od majke rođenog, ovdje se vodi mnogo diskusija. Neki vjeruju da ćete se spavate li goli rashladiti dok drugi tvrde suprotno.

Na golom tijelu će se sakupljati kapljice znoja pa će vam biti sve toplije. A nosite li pidžamu, njezin materijal bi upijao vaš znoj i micao ga s tijela. To je barem jedna od teorija. Sve u svemu, stvar je do osobnog ukusa.

4. Iskoristite termofor

Kupite termofor! Zimi ga napunite kipućom vodom i ugrijte svoje nožne prste, a tijekom ljeta stavite ga u zamrzivač i rashladite krevet.

5. Isključite svjetla i elektroničke uređaje

Žarulje (čak i one štedne) emitiraju toplinu. Isto tako, iz struje isključite sve elektroničke uređaje i utikače iz utičnice. Mogu emitirati toplinu čak i ako nisu u upotrebi.

Označeno u