25. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam: 60-ak izlagača te edukativni i zabavni sadržaji za posjetitelje Foto: DMK Vall 042

25. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam: 60-ak izlagača te edukativni i zabavni sadržaji za posjetitelje

Varaždinske vijesti | 30.9.2022. u 16:24h | Objavljeno u Društvo

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održat će se od 7. do 9. listopada u varaždinskoj Areni uz Dravu, uz potporu Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Najstarija hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, na svojem će 25. izdanju okupiti šezdesetak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke.

Sajam ima već dugu tradiciju i poznata je manifestacija našeg kraja na kojoj se izlažu oprema i proizvodi za lov, ribolov i boravak u prirodi, a svoju ponudu predstaviti će i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici.

sajam_priroda_lov_ribolov_turizam_2022_najava_30092022_4.JPG

Naglasak se i ove godine stavlja na edukaciju pa će sadržaji poput izložbi, radionica i prezentacija zasigurno biti vrlo zanimljivi i korisni za posjetitelje.

- Posljednje izdanje sajma bilo je 2019. godine, prije pandemije Covida-19, i od tada se dosta toga promijenilo i kod nas kao organizatora i kod naših izlagača, ali i u poslovanju globalno, tako da smatram da u konačnici možemo biti zadovoljni što smo u ovim novim uvjetima uspjeli ponovno organizirati sajam te pripremiti jednu lijepu i sadržajnu manifestaciju koja vas očekuje krajem idućeg tjedna - istaknula je Maja Šimenc, direktorica Sajma.

sajam_priroda_lov_ribolov_turizam_2022_najava_30092022_1.JPG

Tradicionalan suorganizator Sajma je Hrvatski lovački savez, stoga je predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški predstavio dio programa u njihovoj organizaciji.

- Među našim aktivnostima bih istaknuo uređenje diorame sa prepariranom divljači hrvatskih krajeva koje će biti bogatije nego do sada, a posebno smo se potrudili da izložen bude i jelen. Naime, želimo da svi, a pogotovo mladi posjetitelji, vide razliku između jelena i srnjaka, te da shvate da to nije ista životinja. Nadalje, u subotu u 12 sati ćemo održati zanimljivo predavanje "Naleti vozila na divljač i kako dalje?" na kojem će biti mnogo podataka i objašnjenja o novom propisu - naveo je Kaniški te dodao kako će se u subotu na varaždinskom korzu u 10 moći pogledati i Smotra lovačkih rogista, kako bi naši sugrađani i tom prilikom mogli uživati u njihovom nastupu.

sajam_priroda_lov_ribolov_turizam_2022_najava_30092022_2.JPG

Suorganizator Sajma, uz HLS, je i Hrvatski športsko-ribolovni savez, a oni će se na sajmu prezentirati kroz izložbeni prostor u kojem će se nalaziti trofeji športskog-ribolovnog saveza, istaknuo je Marijan Kolednjak, tajnik Sportsko-ribolovnog saveza Varaždinske županije.

sajam_priroda_lov_ribolov_turizam_2022_najava_30092022_3.JPG

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu do 15 godina, dok je ulaz za djecu do 7 godina besplatan. Više informacija dostupno je na internet stranici te Facebooku Sajma.

sajam_priroda_lov_ribolov_turizam_2022_najava_30092022_program_sajma.jpg