Županijski vijećnik se uspješno prikrio policiji i tako izbjegao privođenje na sud!?

vv | 23.10.2020. u 09:11h | Objavljeno u Crna kronika

Marijana Dominka, županijskog vijećnika i čelnika Antikorupcijskog povjerenstva  Varaždinske županije, policija će ponovno pokušati privesti na sud jer se uporno ne odaziva na rasprave.

Temeljem privatnih tužbi, protiv Dominka vode se na varaždinskom se Općinskom sudu tri kaznena postupka. Tako Dominka tuži D.P. zbog kaznenih djela protiv časti i ugleda – klevete – iz članka 149. stavak 2. i stavak 1. Kaznenog zakona, zatim M.B. zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda, uvrede, iz članka 147. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, a zaprimljena je i privatna tužba D.P.T. zbog kaznenih djela iz članka 147. stavak 2. u svezi stavka 1. i članka 149. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona.

Međutim, postupci ne idu kako bi se očekivalo jer se županijski vijećnike ne odaziva sudskim pozivima. Tako se nije pojavio na trima raspravama u kaznenom postupku zbog uvrede M.B., iako je dostava poziva bila uredna, a nije ni ispričao svoj nedolazak. Zbog toga je sud bio prisiljen izdati nalog za dovođenje.

Unatoč tome, ni u četvrtak Dominka nije bilo na sudu, odnosno policija ga nije dovela pa je rasprava ponovno morala biti odgođena, uz napomenu da ga policija treba privesti  i na iduću raspravu, zakazanu za 17. studenoga.   

Zašto ga do sada nije uspjela dovesti, pitali smo PU varaždinsku.  

- Policijska uprava varaždinska sukladno naredbi nadležnog suda dobiva nalog za dovođenje određene osobe. Policijski službenici postupajući po naredbi pronalaze osobu i dovode je na sud. Ukoliko ne pronađu osobu na određenoj lokaciji navedenog dana, o tome odmah obavještavaju nadležni sud, odgovorio nam je Matko Murić, glasnogovornik PU varaždinske.

Je li se županijski vijećnika uspješno prikrio policiji i tako izbjegao dolazak na sud ili je nešto drugo posrijedi?