Zbog napada i prisile prema službenim osobama ispitana trojica osumnjičenika Foto: VV arhiva / ilustracija

Zbog napada i prisile prema službenim osobama ispitana trojica osumnjičenika

Varaždinske vijesti | 16.3.2023. u 14:27h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. ožujka 2023., provelo prvo ispitivanje trojice uhićenih hrvatskih državljana (1989., 1963. i 2001.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prisile prema službenoj osobi, napada na službenu osobu i pokušaja tih kaznenih djela.

>> Trojica muškaraca u Trnovcu napali dvojicu policijskih službenika, jedan od njih pucao u zrak

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 11. ožujka 2023. oko 00:50 sati na parkiralištu ugostiteljskog objekta u jednom mjestu kraj Varaždina, počinili navedena kaznena djela na štetu dvojice policijskih službenika koji su prethodno započeli s postupanjem prema njima zbog dojave o remećenju javnog reda i mira.

>> Sindikat policije osudio napadače na policajce te pita zašto nisu u pritvoru

- Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak snažno odgurnuo jednog policijskog službenika i da je udario šakom u nos drugog službenika, a kada su pali na tlo, osumnjičeni 34-godišnjak ga je počeo rukama gušiti. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 60-godišnjak napao drugog policijskog službenika u čemu su mu se pridružili i ostali osumnjičenici te da je osumnjičeni 22-godišnjak rukama počeo gušiti drugog policijskog službenika koji je potom, radi otklanjanja daljnjih napada, ispalio upozoravajući hitac iz službenog pištolja u zrak, nakon čega su 34-godišnjak i 22-godišnjak prestali s napadima dok je osumnjičeni 60-godišnjak ponovno napao policijskog službenika, ali je potom savladan. Policijski službenici su zadobili tjelesne ozljede - navodi se u priopćenju.

>> Pavlic: Rješenje sutkinje istrage nije pravomoćno te postoji rok za žalbu

Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage nije prihvatila navedeni prijedlog već je rješenjem odredila osumnjičenicima mjere opreza zabrane približavanja oštećenicima i zabrane posjećivanja ugostiteljskog objekta.