Zaredale računalne prevare na štetu starijih, ostali bez više tisuća eura

Varaždinske vijesti | 7.2.2024. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 70-godišnjaka da je oštećen kaznenim djelom Računalne prijevare. 

- Prema prijavi, dana 31. siječnja, nepoznati je počinitelj na neutvrđeni način došao do podataka o njegovom računu te proveo više desetaka nedozvoljenih transakcija, oštetivši ga za iznos od oko 5.300 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela - priopćili su iz policije.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su i kaznenu prijavu 73-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela Računalne prijevare.

- On je, prema prijavi, u utorak, 6. veljače, zaprimio poziv nepoznate muške osobe koja ga je tijekom telefonskog razgovora dovela u zabludu da se u njegovom kripto novčaniku nalazi 6.800 dolara, koji mu iznos trebaju isplatiti na bankovni račun - naveli su iz policije.

- Ne sumnjajući u prijevaru, 73-godišnjak je po navođenju nepoznatog, na svoj mobitel instalirao aplikaciju Any Desk, nakon čega mu je s tekućeg računa i kreditne kartice, skinut iznos od oko 7.500 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenog kaznenog djela - izvijestili su iz policije.