Vozaču Vrhovni sud RH potvrdio kaznu godine dana zatvora za silovanje konobarice - prstima Foto: Ilustracija

Vozaču Vrhovni sud RH potvrdio kaznu godine dana zatvora za silovanje konobarice - prstima

M.N./Varaždinske vijesti | 12.2.2019. u 10:14h | Objavljeno u Crna kronika

Odbivši žalbe državnog odvjetnika i branitelja osuđenika, Vrhovni sud RH potvrdio je ovih dana presudu iz 2016. kojom je varaždinski Županijski sud osudio danas 58-godišnjeg vozača J. B. na jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog kaznenog djela protiv spolne slobode, odnosno silovanja, i to – prstima!

U nakani da seksualno iskoristi konobaricu R. F. caffe bara „D.“ nedaleko od Varaždina, ujutro 5. srpnja 2014., između 8 i 9 sati u, najprije joj je prišao iza šanka te poče odirati rukama preko odjeće, i to po grudima, stražnjici i nogama, sve dok se nije uspjela oduprijeti. Odgurnuvši ga od sebe, zatražila je da je ostavi na miru.

No, kada je sjela na barsku stolicu kod šanka, okrivljenik joj je ponovno prišao s leđa te ju opet počeo dirati po grudima. Kako bi je pustio, konobarica je mahala nogama i rukama, pri čemu je skliznula s barske stolice, a tu situaciju optuženik iskoristio te joj uvukao ruku u gaćice, pri čemu joj je dirao spolovilo te gurnuo dva prsta.

Kad se konobarica uspjela osloboditi, okrivljeni je sjeo u separe te ju je pozvao da dođe i sjedne do njega, što je ona učinila, misleći da će joj vratiti mobitel kojeg joj je prethodno uzeo. Međutim, okrivljeni ju je uhvatio za vrat i kosu te joj silom okrenuo glavu prema sebi i gurnuo joj jezik u usta, ali se konobarica uspjela istrgnuti te pobjeći u prostoriju skladišta kafića.

Dok je sjedila na sanduku s pićem, okrivljeni je ušao u skladište, skinuo hlače i gaće te tražio da ga oralno spolno zadovoljava, privlačeći joj nasilno glavu rukama prema svom spolovilu. Konobarica se, međutim, opet uspjela osloboditi i pobjeći u unutrašnjost ugostiteljskog objekta.

Tijekom suđenja okrivljenik je izjavio je da se ne smatra krivim. Naveo je da je u kafić, koji je u vlasništvu njegovog sina došao zato što je trebalo popraviti caffe aparat te je pozvan majstor.