Požar na aparatu za kisik uzrok smrti 48-godišnjeg pacijenta?

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.7.2021. u 17:07h | Objavljeno u Crna kronika

U tom trenutku angažirano je cijelokupno osoblje, mi smo svi profesionalci i znamo koji su pravila i postupnici, tako da su svi pacijenti smješteni na sigurno, istaknula je danas popodne Tatjana Jurkin Vnučec, dr.med. internist subspecijalist kardiologije, pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb u novomarofskoj bolnici, koja djeluje u okviru Opće bolnice Varaždin.

Tu se danas iza podneva zbio tragičan događaj u kojem je uslijed požara smrtno stradao pacijent rođen 1973. godine, koji je bio sam u subi na prvom katu. Policija je  već ranije izvijestila kako je u 12.29 sati zaprimljena dojava od ZC 112 da je u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen pacijent., koji je uzlijed požara i zadobivenih ozlijeda preminuo te da slijedi očevid. Prije kraja očevida, vodstvo novomarofske bolnice nije potvrdilo uzrok smrti, niti iznosilo bilo kakve druge okolnosti ove tragedije, već je samo napomenulo da je bila policija, kao i vatrogasci.

- Mogu potvrditi da se danas dogodio tragični događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju. U ovom trenutku mogu potvrditi da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi. Osobno sam obavijestila obitelj i izražavam još jednom iskrenu sućut. Na raspolaganju smo za svaku pomoć i podršku u bilo kojem trenutku. Odmah su angažirane sve službe, nadležne, bolničke i vanbolničke i prema propisima i pravilima je učinjeno sve. U koordinaciju svih radnji uključen je ravnatelj bolnice Kudelić, župan Stričak i u kontaktu smo s ministrom zdravstva. U ovom trenutku su osigurane sve službe da bi se čim prije utvrdile sve okolnosti događaja i čim budemo znali detalje javit ćemo  - rekla je pročelnica Tatjana Jurkin Vnučec.

>> Preminula osoba u požaru u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof >>

>> SMRTNO STRADAO PACIJENT Iz bolnice se oglasili o tragediji u marofskoj bolnici >>