SMRTNO STRADAO PACIJENT Iz bolnice se oglasili o tragediji u marofskoj bolnici Foto: VV arhiva / ilustracija

SMRTNO STRADAO PACIJENT Iz bolnice se oglasili o tragediji u marofskoj bolnici

Varaždinske vijesti | 30.7.2021. u 14:35h | Objavljeno u Aktualno

Danas se u Općoj bolnici Varaždin dogodio tragičan događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

>> Preminula osoba u požaru u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof

Podsjetimo, policija je izvijestila da je u 12:29 zaprimljena dojava da je u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na odjelu produženog liječenja došlo do požara. Do požara je došlo na aparatu na koji je bio priključen pacijent koji je uslijed požara i zadobivenih ozljeda preminuo.

- Ravnatelj prim. dr.sc. Nenad Kudelić Opće bolnice Varaždin odmah je zatražio od svih službi da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof gdje se dogodio tragičan događaj. Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je izrazivši duboko žaljenje obitelji pacijenta - priopćili su iz OB Varaždin.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec, došao je na mjesto događaja i zatražio od Uprave Opće bolnice Varaždin obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof. Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja.

Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i Ministra zdravstva.