Uz tijelo ubijene Jasmine, u škrinji za zamrzavanje i smrznuto povrće!? Foto: 24 sata/Krešimir Đurić

Uz tijelo ubijene Jasmine, u škrinji za zamrzavanje i smrznuto povrće!?

vv | 26.11.2019. u 10:39h | Objavljeno u Crna kronika

Da je tijelo Jasmine Dominić nađeno 16. veljače ove godine u škrinji za duboko zamrzavanje u obiteljskoj kući u Novoj ulici u Palovcu, policija nije doznala od ukućana, već gotovo slučajno. Naime, Operativno komunikacijski centar PU međimurske o tragediji je doznala iz Zavoda za hitnu pomoć, koju je pozvala Nada S. jer je pozlilo njezinom suprugu u Melinskoj ulici, a po izlasku na teren i pružanju pomoći doznalo se za tragediju u susjednoj, Novoj ulici.

To se može zaključiti na temelju snimaka Nade S. i Ivane M., djelatnice čakovečkog Zavoda za hitnu pomoć, koje su preslušane danas na varaždinskom Županijskom sudu gdje je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo Jasmine Dominić prije 19 godina. Naime, prema optužnici, ona je usmrtila sestru Jasminu, a njezino je truplo zatim smjestila u škrinju za zamrzavanje u kojoj je bilo gotovo dva desetljeća.

-Dobar dan, zovem iz Palovca,  Melinske ulice. Imamo jako stresni situaciju u familiji. Mužu je loše, a prije mjesec dana imao je infarkt i ugrađen mu je stent. Dali smo mu Normabel.  Strašno se loše osjeća, ali ga ništa ne boli, samo mu je slabo, otvorili smo prozor, rekla je Nada  S., koja je zvala Hitnu pomoć 16 veljače ove godine.

Nakon toga, točnije u 12.07 sati, Ivana M. iz Zavoda za hitnu pomoć nazvala je Operativno komunikacijski centar PU međimurske.

-Zovem iz Palovca. Pozvani smo na intervenciju. Palovcem kruži informacija da se nešto dogodilo u novoj ulici. Ne znam koji kućni broj, ukazala je policiji djelatnica čakovečkog Zavoda za hitnu pomoć.

Zaprimivši dojavu, do kuće u Novoj ulici krenula su dvojica policajaca, od kojih je danas jedan svjedočio.

-Po dolasku u ulicu tamo smo zatekli ekipu Hitne pomoći. Skupa smo ušli na dvorište. Na dvorištu smo zatekli Katarinu S., kćer okrivljene, kao i njezinog muža. Došli smo do škrinje kod stubišta, čiji je poklopac bio poluotvoren, odnosno otvoren 5 cm. Bila je tu i jedna dašćica. Vidjelo se što je unutra. Tako sam vidio koljena oko kojih su bile PVC vrećice s povrćem. Nismo micali ništa, već sam pozvao liječnicu koja je potvrdila da posrijedi ljudsko tijelo, rekao je policajac.

Nakon što je rekao da zatvore šrkinju, upito je sve ukućane da odu u kuhinju.

-U kuhinju su otišli  okrivljena i suprug, kao i kćer te njezin suprug. Pozvana je ekipa za očevid, a mi smo osiguravali mjesto događaja, rekao je policajac, koji je dodao da je liječnička pomoć pružana Smiljani Srnec jer joj je pozlilo.

Suđenje, koje je danas djelomice bilo bez javnosti jer raspravljalo o  službenim zabilješkama PU međimurske o obavijesnom razgovorima, nastavlja se saslušavanjem svjedoka u 12 sati, kada bi na sud trebala doći i majka  okrivljene, Katarina Srnec.