Ubrzo nakon razbojništva u zlatarnici policija uhitila počinitelja Foto: ilustracija

Ubrzo nakon razbojništva u zlatarnici policija uhitila počinitelja

Varaždinske vijesti | 24.2.2023. u 12:40h | Objavljeno u Crna kronika

Odmah nakon dojave pokrenuta je intenzivna policijska potraga za odbjeglim razbojnikom, koji je u ubrzo pronađen u centru Čakovca

Jučer, 23. veljače nešto prije 20 sati u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, maskirani počinitelj ušao je u zlatarnicu te uz prijetnju hladnim oružjem od 30-godišnje zaposlenice zatražio da mu preda novac i nakit.

Nakon toga zaposlenica je stavila novac i veću količinu nakita u torbu te se počinitelj s plijenom udaljio iz zlatarnice.

Prilikom razbojništva 30-godišnja zaposlenica nije ozlijeđena, dok će se materijalna šteta utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Odmah nakon dojave pokrenuta je intenzivna policijska potraga za odbjeglim razbojnikom, koji je ubrzo pronađen.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u Ulici bana Josipa Jelačića pronašli su 25-godišnjaka za kojeg su posumnjali da je počinitelj razbojništva, pošto je nosio torbu u kojoj je pregledom pronađen novac i nakit.

Mladić je uhićen i privedenu Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo razbojništva.

Tijekom današnjeg dana (24. veljače) osumnjičenik će se uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.