Ubojstvo u Vulariji: Preslušavala se snimka poziva hitnoj, majka žrtve nije mogla zadržati suze

vv | 18.10.2023. u 17:00h | Objavljeno u Crna kronika

Danas se na Županijskom sudu održalo ročište u slučaju ubojstva Martina Pilića koje se odvilo 2. svibnja 2020. godine u Vulariji, točnije vikend naselju nedaleko Vularije u međimurskoj općini Orehovica na starom rukavcu Drave. Optuženi za ubojstvo, Željko Čengić na sudu tvrdi da je vatrenim oružjem, poluautomatskim pištoljem malog kalibra (.22), usmtrio Pilića u samoobrani te se ne smatra krivim. 

Željko Čengić: Nisam ubojica, branio sam naše...

SLUČAJ VULARIJA Liječnik i časnik HV-a Ratimir Benčić: "Bez Čengića bili bismo pokojni"

Na današnjem ročištu su u fokusu bili audio snimka poziva hitnoj pomoći kojeg je Željko Čengić uputio nedugo nakon kobnog događaja, a a na sudu su svjedočili i balistički stručnjaci koji su govorili o lokaciji pronađenih čahura metaka ispaljenih tog dana iz pištolja Čengića.

- Gledajte, ja ne znam, pucao sam pet-šest puta i ne znam gdje sam ga pogodio - istaknuo je Čengić u pozivu sa hitnom pomoći iz Čakovca, pozivu kojeg je Čengić dobio kada ga je hitna kontaktirala, nakon Čengićev prvotnog poziva Hitnoj pomoći.

Hitna je u tom pozivu pokušavala doznati od Čengića u kakvom je stanju žrtva Martin Pilić koji je bio naslonjen kod sjedala svog vozila na vozačevoj strani. Čengić je napomenuo da su Martinove oči otvorene i da smatra da je pri svijesti te da diše, ali dok je pokušavao utvrditi da li je Martin responzivan te je dozivao njegovo ime što se moglo čulo preko poziva sa hitnom, ustvrdio je da se nije odazivao na njegove upite.

- Ako me čuješ digni prst... Nema odgovora - kazao je Čengić, ali je naglasio da i dalje diše.

Upravo su u ovom trenutku prilikom preslušavanja snimke, majci žrtve počele teći suze. Supruga i majka žrtve su gotovo uvijek prisutne na ročištima ovog sudskog procesa, a bile su prisutne i danas.

Više pročitajte u ponedjeljak, u idućem broju Varaždinskih vijesti ...