SLUČAJ VULARIJA Liječnik i časnik HV-a Ratimir Benčić: "Bez Čengića bili bismo pokojni"

| 5.12.2022. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

- Da Željka Čengića nije bilo, ja i kći bili bismo pokojni, ustvrdio je na varaždinskom Županijskom sudu Ratimir Benčić, liječnik i časnik HV-a, tijekom svjedočenja u postupku protiv Željka Čengića, kojeg se tereti za ubojstvo 28-godišnjeg Martina Pilića i teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno ranjavanje svjedoka.

Koban događaj zbio se 2. svibnja prošle godine, nedaleko od naselja Vularije, točnije starom rukavcu Drave uz koji se nalazi nekoliko vikendica, među kojima su i okrivljenikova te svjedoka. Benčić je tog dana došao s kćerima i prijateljicom od mlađe očistiti okoliš vikendice u koju se bilo provalio, što je prijavio i policiji.

- Starija kći otišla je doma iza 18 sati, dok sam ja s mlađom i njezinom prijateljicom krenuo oko 19 sati. Na putu prema Vulariji, kod rampe, koja je na počeku slijepog odvojka, koji vodi samo prema našim vikendicama, primijetio sam Opel Corsu kako skreće prema našem naselju. S obzirom na provale, okrenuo sam vozilo natrag te nazvao Čengića, koji je bio u svojoj vikendici. Upozorio sam ga da nepoznato vozilo prilazi našim vikendicama, a on mi je rekao da se zaustavilo baš pred mojom. Kad sam došao i zaustavio vozilo s kojim sam prepriječio put, vidio sam kako nepoznata osoba skida rukavice i ulazi u Corsu, naveo je u istrazi svjedok, čiji je iskaz pročitan na sudu.

Nakon što je izašao iz svog vozila, prišao je Corsi.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti.