Smrtno stradao Tomislav Buhin, operativni vatrogasac DVD-a Radovan Foto: Grad Ivanec

Smrtno stradao Tomislav Buhin, operativni vatrogasac DVD-a Radovan

Varaždinske vijesti | 28.9.2023. u 09:09h | Objavljeno u Crna kronika

Cijeli radovanski kraj, a prije svega vatrogasci DVD-a Radovan i brojni članovi velike vatrogasne obitelji Grada Ivanca od jučer su zavijeni u crno.

U tragičnoj nesreći nastaloj zbog prevrtanja traktora prilikom uređivanja okućnice jučer je smrtno stradao Tomislav Buhin (40), operativni vatrogasac DVD-a Radovan.

Na poprište nesreće, zbog razumljivih okolnosti, prvi su bili pozvani članovi DVD-a Ivanec koji su potom, zajedno sa šokiranim kolegama vatrogascima iz Radovana, na licu mjesta ostali sve do okončanja službenih postupaka.

Tragedija je velika, iza poginulog vatrogasca ostaju supruga i dvoje djece u nižim razredima osnovne škole.

Tomislav je bio vozač školskog autobusa, dušom i tijelom vezan uz obitelj i kraj u kome je živio, omiljen među kolegama i odličan vatrogasac.

Tomislav je rođen 12. lipnja 1983. godine. Član DVD-a Radovan postao je 1995. godine, a aktivno je bio uključen u rad vatrogasne mladeži te A i B ekipe koje su više puta sudjelovale na općinskim i županijskim natjecanjima.

Godine 1999. stekao je zvanje vatrogasca, godinu dana kasnije postaje vatrogasac 1. klase, 2009. godine dočasnik, a 2011. dočasnik 1. klase.

Operativni član DVD-a je od 2012. godine, a sudjelovao je na više od 30 vatrogasnih intervencija. Od specijalnosti, imao je završen tečaj rada s motornom pilom te specijalnost gašenja šumskih požara.

Tomislav je nositelj brončane i srebrne vatrogasne spomenice.

U povodu tragične pogibije vatrogasca, izraze sućuti obitelji uputili su gradonačelnik Milorad Batinić, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras.

O tragičnom događaju izvijestili su i iz PU varaždinske.

- U srijedu, 27. rujna u mjestu Pece, smrtno je stradao 40-godišnji muškarac. On je na padini nedaleko od kuće, na nizbrdici, traktorom vršio košnju trave te je prilikom polukružnog okretanja došlo do zanošenja i proklizavanja traktora nizbrdo. Traktor se uslijed zanošenja prevrnuo i priklještio tijelo nesretnog muškarca koji je preminuo na mjestu događaja. Smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanec koji su izvukli tijelo. Tijelo nesretnog muškarca je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin gdje će se provesti obdukcija - priopćili su iz policije.