U Gornjem Ladanju u prometnoj nesreći ozlijeđene tri osobe, a kod Novakovca čak pet

VV | 30.1.2018. u 10:02h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to šest prometnih nesreće u kojima je ozlijeđeno čak 13 osoba.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 27. siječnja u 6.45 sati u ulici Braće Radića u Petrijancu, teže je ozlijeđen 58-godišnji vozač. On je sa vozilom došao do stražnjeg ulaza u svoje dvorište i prije nego je napustio vozilo, nije poduzeo sve mjere kojima sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem ga je ostavio, te je vozilo krenulo s mjesta u nazad i oborilo vozača koji se u tom trenutku nalazio iza vozila na cesti. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede su mu okvalificirane kao teže.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći u subotu oko 12.05 sati u ulici Mirka Maleza u Ivancu. Muškarac starosti 58 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Trga hrvatskih Ivanovaca u smjeru državne ceste D-35. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste sa prednjim je djelom automobila u fazi koćenja udario u zadnji dio zaustavljenog osobnog automobila sa kojim je istim smjerom upravljala 34-godišnjakinja, a koja se zaustavila radi izlaska putnika iz vozila. Ozlijeđenoj putnici je na mjestu događaja pružena medicinska pomoć od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Još se jedna prometna nesreća dogodila u subotu i to u Ludbreškoj ulici u Globočecu Ludbreškom oko 19 sati, u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.01 g/kg. Upravljao je u smjeru Ludbrega. Zbog ne držanja potrebnog razmaka iza vozila, udario je u stražnji dio vozila ispred sebe kojim je upravljao 48-godišnjak, a koji je usporio radi skretanja u lijevo. Ozljede su zadobili 48-godišnji vozač i 32-godišnja suputnica. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju 28. siječnja oko 2.10 sati na državnoj cesti D-24 između mjesta Ludbreg i Hrastovsko, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 40 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1 g/kg i u vrijeme zaštitne mjere. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Hrastovskog. Vozilom je sišao na desnu bankinu i sletio u cestovni jarak, gdje je došlo do udara prednjeg djela vozila u zemljani nasip i te se prevrnuo na krov. Ozlijeđenom je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Čak pet osoba je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju 28. siječnja oko 3.40 sati na županijskoj cesti između Jalžabeta i Novakovca. Muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.77 g/kg i to za vrijeme dok mu je vozačka istekla. Dolaskom ispred mjesta Novakovec zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola izgubio je kontrolu nad upravljačem i vozilom je sletio u desno van kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim djelom udario u betonsku cijev mosta. Ozljede je zadobio vozač, dvije putnice u vozilu starosti 22 godine i dva putnika starosti 17 godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Ništa gore nije bilo ni u prometnoj nesreći u ulici Bana Jelačića u Gornjem Ladanju koja se dogodila u nedjelju oko 22.20 sati, u kojoj su ozlijeđene tri osobe. Mladić starosti 21 godinu upravljao je iz smjera Grede u smjeru Vinice. Na izlazu iz desnog zavoja brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima ceste uslijed čega je izgubio kontrolu nad vozilom i u zanošenju sletio van kolnika i udario u betonsku ogradu. Ozljede je zadobio vozač i dvije suputnice starosti 20 godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Označeno u