Tri osobe u obiteljskoj kući napale 54-godišnjaka, ukrale mu novac, ručni sat i ključeve automobila

Varaždinske vijesti | 11.4.2023. u 10:09h | Objavljeno u Crna kronika

Brzom reakcijom preloških policajaca otkriveni su počinitelji te uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

U subotu, 8. travnja ove godine nešto prije ponoći u Piškorovcu, prilikom boravka u jednoj od obiteljski kuća, 54-godišnjaka napale su tri nepoznate osobe (dvojica muškaraca i jedna žena).

Prilikom napada nasilnici su oštećenom ukrali novac, ručni sat te ključeve od osobnog automobila (Peugeot 206, vinkovačkih registarskih oznaka).

Pomoću ukradenih ključeva jedan od napadača koristio Peugeot za vožnju naseljem te je pritom oštetio prednji blatobran i odbojnik.

Nakon što su počinitelji pustili oštećenog, pronašao je automobil u naselju te se njime odvezao u susjedno mjesto (Držimurec) te je o događaju obavijestio policiju.

U događaju je 54-godišnjak lakše ozlijeđen, dok je materijalnu štetu procijenio na više stotina eura.

Brzom reakcijom preloških policajaca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, uhićeni su stariji maloljetnik, 58-godišnjak i 52-godišnjakinja te privedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 58-godišnjak i 52-godišnjakinja s područja općine Mala Subotica, počinili kazneno djelo razbojništva, dok je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Protiv punoljetnih osumnjičenika te prema maloljetnom osumnjičeniku podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.