Rezultati pojačanog nadzora tijekom vikenda: najviše prekršaja prekoračenja brzine Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Rezultati pojačanog nadzora tijekom vikenda: najviše prekršaja prekoračenja brzine

VV | 20.12.2021. u 19:33h | Objavljeno u Crna kronika

Od 17. do 19. prosinca (petak/nedjelja) ove godine na području PU varaždinske proveli su pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

- Ukupno su utvrđena 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja alkotestiranja, 50 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, te 135 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 230 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.11 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 87 km/h - izvijestili su iz PU varaždinske.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok je jedan vozač smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a dva vozača su uhićena i dovedena na Općinski sud u Varaždinu.

Označeno u