Ilustracija

Prometni nadzor županije prošlog vikenda utvrdio 105 prekršaja

| 18.1.2021. u 13:20h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Proteklog je vikenda na području Policijske uprave varaždinske proveden pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 105 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 55 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 89 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 1.49 g/kg.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 16./17. prosinca, na području cijele Policijske uprave varaždinske, provedena je operativna akcija „Alkohol“. Za vrijeme akcije, kontrolirano je 94 vozača, kojom je prilikom utvrđeno 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 13 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 1.49 g/kg utvrđena je kod 40-godišnjeg vozača osobnog vozila, u subotu, 16. siječnja u 20.50 sati u Novom Marofu.

Tijekom provođenja akcije, dvoje uzornih vozača, kod kojih prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu te u posljednjih deset godina nisu evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja, darivani su od stane policijskih službenika prigodnim poklon paketima pribavljenima iz sredstava.

akcija_Alkohol_varazdin_-_darivanje_uzornih_vozaca_1.JPG

akcija_Alkohol_varazdin_-_darivanje_uzornih_vozaca_2.jpg