Prometne nesreće: U Varaždinu prometna nesreća s vozilom autoškole, nastradao instruktor Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Prometne nesreće: U Varaždinu prometna nesreća s vozilom autoškole, nastradao instruktor

VV | 20.9.2021. u 12:35h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 17. rujna oko 8.45 sati u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Vidovskog trga u smjeru Križanićeve ulice. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 29-godišnja kandidatkinja za vozača, koja je smanjila brzinu kretanja zbog nailaska na obilježeni pješački prijelaz. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 56-godišnji instruktor vožnje iz vozila 29-godišnjakinje te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 17. rujna oko 13.15 sati u Orehovcu. Žena starosti 32 godine upravljala je teretnim vozilom iz smjera Oštrica u smjeru Črnila. Dolaskom u Orehovec, pri ulasku u lijevi oštri zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama vozila i stanju ceste, vozilo se zanijelo, sletjelo u lijevo van kolnika te udarilo u betonsku dvorišnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 38-godišnja putnica iz vozila. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 17. rujna oko 13.50 sati na državnoj cesti D-3 u Mirkovcu Brezničkom, ozlijeđen je 28-godišnjak. On je upravljao teretnim vozilom iz smjera Breznice u smjeru Komina, kojom prilikom nije koristio sigurnosni pojas. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao van kolnika u desno te prednjim dijelom vozila udario u željeznu ogradu betonskog mosta. Vozilo je nakon udara sletjelo u cestovni kanal te udarilo u betonski električni stup. Vozač je pritom ozlijeđen te je prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava.

U subotu, 18. rujna oko 15.15 sati u Falinić Bregu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 18-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.93 g/kg, neprilagođenom brzinom osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti. Zbog toga je prednjim dijelom vozila naletio na zemljani nasip te se vozilo prevrnulo na krov. Ozlijeđenom je mladiću medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.