Prodavala tenisice za 60 eura, ostala bez 1.900

vv | 31.5.2023. u 17:33h | Objavljeno u Crna kronika

Žena (34) je prijevaru prijavila PU Ivanec, traže počinitelja

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su kaznenu prijavu 34-godišnjakinje, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Računalne prijevare.

Kako je prijavljeno, 34-godišnjakinja je 25. svibnja na jednom internet oglasniku objavila oglas da prodaje tenisice za novčani iznos od 60 eura. Nakon toga joj se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju i poslala povezicu u koju je 34-godišnjakinja upisala broj svoje kartice, valjanost i cvc broj da bi joj nakon toga s računa bio skinuti novčani iznos od oko 1900 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom prodaje i plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN. Ne ispunjavajte nikakve povezice gdje se traže vaši osobni podaci, koju vam šalju nepoznate osobe koje su zainteresirane za kupnju vaših proizvoda - javlja PU varaždinska.