POHVALNO Varaždinski policajci razriješili niz krađa

M.P./Varaždinske vijesti | 10.8.2017. u 13:17h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinski su policajci ovih dana dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i 20-godišnjakom sa šireg varaždinskog područja.

Sumnjaju se da je 18-godišnjak u razdoblju od 30 lipnja do 9. kolovoza počinio čak 16 kaznenih djela krađa, drskih krađa, neovlaštenih uporaba tuđih pokretnih stvari, krivotvorenja isprava, a sve na području Varaždina, Petrijanca, Črnca Biškupečkog, Cestice, Gornjeg Vratna, Radovca, Sračinca, Presečna, Zelendvora i Zaprešića.

- U tim je kaznenim djelima ukrao više bicikala, mobitela, novčanika, novaca, osobnih vozila, registarskih pločica i jedan motocikl. Ukradene predmete je koristio za osobne potrebe i daljnju prodaju - naveli su iz policije.

Također sumnjaju da je 20-godišnjak zajedno s 18-godišnjakom u Varaždinu na kupalištu Aquacity 5. kolovoza iz automobila ukrao dokumente, nakon čega su s drugog vozila ukrali registarske pločice. Kasnije su istog dana u Petrijancu također s automobila ukrali strane registarske oznake s automobila koje su montirali na ukradena vozila i koristili u prometu.

Počinjenim kaznenim djelima osumnjičeni su počinili materijalnu štetu koja se procjenjuje na stotinjak tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 18-godišnjak je danas predan uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, dok se protiv 20-godišnjaka podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Označeno u