Podignute kaznene prijave za dvojicu mladića koji su napali policijske službenike Foto: Ilustracija

Podignute kaznene prijave za dvojicu mladića koji su napali policijske službenike

M.N./Varaždinske vijesti | 17.9.2019. u 20:21h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 18 i 17 godina, zbog sumnje da su počinili kaznena djela Napad na službenu osobu i Prisila prema službenoj osobi, na štetu policijskih službenika Policijske postaje Varaždin.

- Kako se sumnja, 18-godišnjak je u četvrtak, 12. rujna oko 22 sata, na Trgu Pavla Štoosa u Varaždinu, u namjeri da prekine postupanje policijskih službenika prema svom ocu, došao do jednog policajca i snažno ga odgurnuo od svog oca, tako da je isti izgubio ravnotežu i pao na tlo, nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile. Nadalje se sumnja da je 17-godišnjak napao spomenutog policijskog službenika za vrijeme kad je isti postupao prema njegovom 18-godišnjem bratu, na način što je na njega bacio drvenu klupu, pogodivši ga u leđa i nadlakticu - navodi policija.

Neposredno nakon napada na policajca, počeo se trčeći udaljavati s mjesta događaja, oglušujući se pritom na zapovijedi policijskih službenika da stane te bacao kamenje prema istima. Pritom je kamenom pogodio jednog od njih u potkoljenicu noge, odnosno silom sprječavao policijske službenike u obavljanju službenih radnji.

Navedeni su po završenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.