Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka za izazivanje nesreće u kojoj je preminuo suputnik Foto: Ilustracija

Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka za izazivanje nesreće u kojoj je preminuo suputnik

VV | 2.7.2020. u 21:02h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. lipnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljenog 29-godišnjaka tereti se da je 14. srpnja 2019. oko 00,25 sati u Štefancu kraj Čakovca upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola (1,6 promila alkohola u organizmu) uslijed čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene i nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, pa je tijekom pretjecanja drugog teretnog vozila, nalazeći se na lijevoj prometnoj traci, lijevim kotačima vozila zahvatio bankinu.

Tereti ga se da je potom, u cilju da vrati vozilo na kolnik, naglo skrenuo u desno zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom koje je sišlo s ceste i udarilo u drvo, a potom se prevrnulo i zaustavilo na dnu kanala kraj ceste, pri čemu je suputnik ispao iz vozila i zadobio prijelome prsnih kralježaka s razdorom prsne aorte, ozljede od kojih je odmah preminuo.