Optuženi jer su "muljali" policiji kako bi im osiguranje isplatilo kasko

M.P./Varaždinske vijesti | 13.8.2018. u 09:10h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjaka i 46-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare.

Dvojac se tereti da su 29. lipnja prošle godine u Slokovcu - nakon nesreće u kojoj je sudjelovao 20-godišnjak upravljajući u alkoholiziranom stanju autom u vlasništvu leasing-kuće, a u podnajmu 46-godišnjaka - neistinito tijekom očevida nesreće predočili policajcima da je vozio 46-godišnjak. To su učinili s ciljem da otklone prekršajnu odgovornost 20-godišnjaka i da neosnovano ishode naknadu štete po polici kasko osiguranja u većem iznosu.

Policajci su, u uvjerenju da govore istinu, u službene evidencije unijeli osobne podatke 46-godišnjaka kao počinitelja prekršaja i na njegovo ime izdali potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni i zapisnik o alkotestiranju. Osiguravajuće društvo je na temelju takve dokumentacije s neistinitim sadržajem, smatrajući da sadrži vjerodostojne podatke, isplatilo kasko štetu korisniku leasinga u iznosu većem od 77.000 kuna.