Dvojac "muljao" policiji kako bi im osiguranje isplatilo kasko od 77.000 kuna

M.P./Varaždinske vijesti | 21.3.2018. u 19:52h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1998. i 1972.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare.

Postoji osnovana sumnja da su 29. lipnja prošle godine u Slokovcu, nakon nesreće u kojoj je sudjelovao 20-godišnjak upravljajući u alkoholiziranom stanju osobnim automobilom u vlasništvu leasing-kuće, a u podnajmu 46-godišnjaka, prilikom očevida policajcima neistinito predočili da je vozilom upravljao 46-godišnjak kako bi time otklonili prekršajnu odgovornost 20-godišnjaka i neosnovano ishodili naknadu štete po polici kasko osiguranja u većem iznosu.

Policijski službenici su, u uvjerenju da govore istinu, u službene evidencije unijeli osobne podatke 46-godišnjaka kao počinitelja prekršaja i na njegovo ime izdali potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni i zapisnik o alkotestiranju, a osiguravajuće društvo je na temelju takve dokumentacije s neistinitim sadržajem, smatrajući da sadrži vjerodostojne podatke, isplatilo kasko štetu korisniku leasinga u iznosu većem od 77.000 kuna.

Označeno u