Nesreće u Varaždinu, Ludbregu i Tomaševcu; motociklist pretjecao preko pune crte Foto: VV arhiva / ilustracija

Nesreće u Varaždinu, Ludbregu i Tomaševcu; motociklist pretjecao preko pune crte

Varaždinske vijesti | 23.10.2023. u 10:16h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća i to jedna prometna nesreća s poginulom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom.

>> Prometna nesreća u Beretincu, smrtno stradala 77-godišnjakinja

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 20. listopada oko 15 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

- Muškarac starosti 62 godine upravljao je autobusom. U jednom je trenutku započeo skretanje u lijevo na parkiralište, a da nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji desni dio autobusa. U prometnoj nesreći je ozlijeđen 44-godišnjak te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno - izvijestili su iz policije.

U nedjelju, 22. listopada u 12 sati u Ludbregu se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

- Muškarac starosti 55 godina upravljao je osobnim vozilom Ulicom Vladimira Nazora iz smjera ulice Augusta Šenoe. Dolaskom do kružnog toga prometa na raskrižju s Ulicom Petra Zrinskog, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije se zaustavio već je ušao u kružni tok i oduzeo prednost prolaska motociklu kojim je tom ulicom iz smjera Trga slobode upravljao 26-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednje strane motocikla u stražnju lijevu bočnu stranu osobnog vozila, pri čemu je vozač motocikla zajedno s vozilom pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja - javlja policija.

Također u nedjelju, 22. listopada oko 14 sati, u prometnoj nesreći u Zagrebačkoj ulici u Tomaševcu ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 39 godina upravljao je motociklom desnom prometnom trakom Zagrebačke ulice iz smjera Križanca u smjeru Turčina. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora započeo je pretjecanje dva osobna vozila, preko pune crte po lijevoj prometnoj traci te u kočenju izgubio nadzor nad upravljačem motocikla.

- Pritom je pao s motociklom na kolnik te je došlo do nekontroliranog kretanja prema naprijed i udara u stražnji dio motocikla kojim je ispred njega upravljao 40-godišnjak, koji je također pretjecao navedena vozila preko pune crte. Uslijed udara motocikl 40-godišnjaka je odbačen prema naprijed te je prednjim dijelom udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnjak, koji je u tom trenutku skretao u lijevo u Ulicu Vladimira Nazora. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 39-godišnji vozač motocikla te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno - izvijestili su o nesreći iz policije.