IZVANREDNO PRIOPĆENJE Prometna nesreća u Beretincu, smrtno stradala 77-godišnjakinja Foto: VV arhiva / ilustracija

IZVANREDNO PRIOPĆENJE Prometna nesreća u Beretincu, smrtno stradala 77-godišnjakinja

Varaždinske vijesti | 21.10.2023. u 21:00h | Objavljeno u Crna kronika

Danas, 21. listopada oko 15.10 sati u Varaždinskoj ulici u Beretincu, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

Muškarac starosti 69 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.18 promila, županijskom cestom 2050, u smjeru Poljane Biškupečke. Dolaskom u blagi desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, prešao je na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, i prednjim djelom vozila naletio na prednji dio osobnog automobila kojim je upravljao 84-godišnjaka, a koji je je u tom trenutku pokušao skretanjem u desno na biciklističku traku izbjeći prometnu nesreću.

U prometnoj nesreći od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminula je žena starosti 77 godina, putnica iz vozila 84-godišnjaka, a smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Po završetku očevida tijelo unesrećene prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.
U prometnoj nesreći ozlijede su zadobili 84-godišnjak, 69-godišnjak i njegova 67-godišnja putnica. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Za vrijeme trajanja očevida, navedena dionica ceste bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima.