Nedjelja u 13: U Varaždinu ulovljen 35-godišnjak u vožnji sa 3,13 promila

| 18.12.2023. u 10:50h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 17. prosinca oko 13.00 sati u Ulici braće Radića u Varaždinu, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnjak pod utjecajem alkohola od 3.13 promila. Isti je prilikom postupanja napao policijsku službenicu te su nad njim uporabljena sredstva prisile. Uhićen je i priveden u PPRP Varaždin te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku za kazneno djelo napad na službenu osobu.

U subotu, 16. prosinca oko 1.10 sati u Velikom Bukovcu, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.55 promila. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodile su se 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj vožnje pod zabranom, jedan prekršaj vožnje neregistriranim vozilom te 138 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 232 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.13 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 84 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola i kaznenog djela napada na policijsku službenicu.