Ne nasjedajte prevarantima: HZZO ne prodaje usluge i aparate Foto: ilustracija

Ne nasjedajte prevarantima: HZZO ne prodaje usluge i aparate

Varaždinske vijesti | 7.4.2022. u 13:53h | Objavljeno u Crna kronika

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorili su građane da se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare u kojima se osobe lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode.

- Primjerice, jedna je osiguranica s područja Zagreba prijavila kako je sa skrivenog telefonskog broja primila poziv od osobe koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a te ponudila pojas za vratnu kralježnicu, tvrdeći osiguranici kako je baš ona jedna od tisuću ljudi koje je HZZO izabrao. Osoba se nije željela predstaviti imenom i prezimenom, te je komunicirala neljubazno i verbalno agresivno - naveli su primjer iz HZZO-a.

- HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica - ističu iz HZZO-a.

Napominju da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

- Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji - naglasili su iz HZZO-a.