NAŠA POSLA Majka prijavila nestanak kćeri, koja je, uz njeno znanje, bila kod prijateljice!?

| 26.11.2018. u 17:37h | Objavljeno u Crna kronika

Sretno je okončana velika prošlotjedna policijska i posebno medijska potraga za 16-godišnjakinjom iz Varaždina, koja zapravo nije bila ni nestala, pa ne čudi što je ona bila prilično zbunjena i oštra kad su lokalni internetski portali uopće objavili da je nema, budući da u prvom trenutku nije znala da je njezin nestanak prva javno obznanila - policija. Odgovor na pitanje kako se sve to moglo dogoditi jasno govori da u ovom slučaju, ma što tvrdili, sustav nije funkcionirao kako je trebao jer je bio olako obmanut, svjesno ili nesvjesno.

Nestala D.H. iz Varaždina i tome slično izvještavali su prošle srijede gotovo svi lokalni medijski portali, uključujući i portal Varaždinskih vijesti. Kako i ne bi jer mediji mogu uistinu pripomoći kod potrage za nestalim, a nestanak osobe, uostalom, nije uopće nešto nevažno. Dapače, može biti vrlo ozbiljno, kako zorno pokazuje i zadnji slučaj Dejana Petrekovića iz Varaždin Brega, kojeg njegove kćeri uzaludno traže više od tri mjeseca…

Kao i u spomenutom misterioznom slučaju, tako i u slučaju „nestale“ djevojke i sličnim situacijama, povod medijima da razglase nestanak u pravilu je objava na službenom izvoru, točnije internetskom portalu nestali.hr, kojeg vodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

Dakle, mediji nisu obznanili nestanak djevojke na temelju nepouzdanog izvora, kako su to neki zlonamjernici olako ustvrdili nakon što se javila „nestala“ djevojka, čudeći se na temelju čega su opće mediji izvještavali da je nestala, pri čemu nisu uopće birali riječi za djevojku i uzaludne prijetnje sudom medijima, kao što se zorno vidi na Facebooku.

Premda se izvještavalo da policija “danonoćno” traga za djevojkom, prvu informaciju medijskim portalima da ona nije uopće nestala nije dala ni policija ni 16-godišnjakinja, već jedna ženska osoba. Iako se nije predstavila tijekom telefonskih poziva redakcijama, prilično je uvjerljivo objasnila da je djevojka bila kod nje do prethodne večeri, kada se vratila doma.

      Više o tome kako se cijela priča odvijala čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u