Zašto je nakon propasti braka, bivša supruga sina uglednog poduzetnika ostala kratkih rukava? Foto: ilustracija / Pixabay

Zašto je nakon propasti braka, bivša supruga sina uglednog poduzetnika ostala kratkih rukava?

| 26.8.2019. u 16:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinski sud u Varaždinu sredinom kolovoza odbio je tužbu žene, koja je od bivšeg muža zatražila polovicu vrijednosti automobila BMW X6, kao i polovicu od 800.000 kuna uloženih u opremanje luksuznog stana u središtu Varaždina.

Iako je tvrdila da je riječ o imovini koju su tijekom osam godina braka stekli zajedničkim radom, nepravomoćnom presudom sud je utvrdio da kupljeni namještaj, kućanski aparati i plaćeni građevinski radovi predstavljaju vlastitu imovinu njenog bivšeg supruga, sina poduzetnika iz ludbreškog kraja, a u dokaznom postupku je utvrđeno da ni BMW X6 nije kupljen sredstvima ostvarenim radom supružnika, već da je automobil njenom suprugu darovao njegov otac, i to nakon što ga je otkupio od vlastite tvrtke.

Četiri sobe, tri kupaonice...

Da je riječ o pozamašnim iznosima, vidljivo je iz ženine tužbe. Navela je da su tijekom renoviranja i opremanja stana, kojeg je i prije sklapanja braka njenom bivšem suprugu također darovao otac, mijenjani podovi, postavljala se ograda na stubištu, spuštali stropovi, izvodili ličilački radovi, postavljena nova rasvjeta, aluminijske grilje, nove pločice i sanitarije u kupaonicama, jacuzzi... Samo u kuhinju uloženo je oko 150.000 kuna, pri čemu je cijena kuhinje bez uređaja iznosila 72.808 kuna. Uz ekskluzivni namještaj, kupljen je i hladnjak za 13.125 kuna.

Za dnevni boravak utrošili su oko 180.000 kuna. Osim televizora i drugih uređaja, za 43.487 kuna kupljena je garnitura, a cijena za komodu, police i regal iznosila je 46.217 kuna.

Oko 150.000 kuna utrošeno je i za opremanje četiri sobe, odnosno za ormare, krevete i madrace, a u tužbi je navela i da je samo krevet s madracem i podnicom stajao 19.822 kune. Troškovi opremanja tri kupaonice iznosili su 80.000 kuna, za uređenje hodnika sa stubištem utrošeno je oko 40.000 kuna, ostave 10.000 kuna, a za garažu 40.000 kuna, uz druge dodatne radove od 150.000 kuna, navela je u tužbi.

Tko je uložio koliko i kako je sud obrazložio ovu presudu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...