LUDBREG Četrdesetjednogodišnjak za volanom s 2.39 promila u krvi!

VV | 12.4.2021. u 17:33h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 6 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 129 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 53 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima te 44 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 110 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2.39 g/kg.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su dva vozača smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.

U subotu, 10. travnja u 23.10 sati u Ludbregu je zaustavljeno osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.39 g/kg upravljao 41-godišnjak. S obzirom da je nakon isključenja iz prometa iskazivao namjeru za daljnjim upravljanjem vozilom, smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.

U subotu, 10. travnja oko 22.50 sati u Poljancu je zaustavljeno osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.44 g/kg upravljao 35-godišnjak. Kako je nakon isključenja iz prometa iskazivao namjeru za daljnjim upravljanjem vozilom, smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.