Leskovec Toplički: Na biciklista (71) naletio pijani vozač (30) Foto: VV arhiva/Foto agencija Sjever

Leskovec Toplički: Na biciklista (71) naletio pijani vozač (30)

M.P./Varaždinske vijesti | 15.11.2018. u 07:15h | Objavljeno u Crna kronika

U Leskovcu Topličkom noćas je poginuo 71-godišnji biciklist.

Iz varaždinske policije izvijestili su kako je na biciklista malo iza ponoći naletio osobni automobil kojim je, iz Varaždinskih Toplica u smjeru Ludbrega, s 1,38 promila alkohola u krvi upravljao 30-godišnjak.

- Dolaskom u Leskovec Toplički, u blagom lijevom zavoju, 30-godišnjak je počeo pretjecati bicikl kojim je u istom smjeru uz desni rub kolnika vozio 71-godišnjak koji nije imao osvjetljenja na biciklu niti je bio obilježen reflektirajućim prslukom ili drugim reflektirajućim oznakama. Vozač je pritom prednjom desnom stranom vozila udario u bicikl pri čemu je biciklist odbačen u desni cestovni jarak. Od zadobivenih je ozljeda preminuo na licu mjesta, a njegovu je smrt konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije - navela je policija.

Usto, zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu odreedila je obdukciju preminulog, izvanredni tehnički pregled vozila i ostala potrebna vještačenja. Tridesetogodišnjak je pak uhićen i doveden u prostorije PP Novi Marof na kriminalističko istraživanje.

Označeno u