Krunoslav F. iz Donjeg Ladanja i Audi kojim je bježao policiji Foto: Facebook

Krunoslavu F. koji je policiji bježao Audijem i na motoru određen istražni zatvor

D.P,M.P./Varaždinske vijesti | 17.6.2017. u 11:39h | Objavljeno u Crna kronika

Krunoslavu F. (21) iz Donjeg Ladanja koji je u par u dva navrata bježao policiji (prvo Audijem, a zatim i na motoru) sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu jutros je odredila istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, Krunoslav F. je u nedjelju gotovo čitavu noć u nedjelju Audijem TT bježao policijskom presretaču, a u četvrtak 15. lipnje poslijepodne učinio je isto to. Doduše, na motoru.

Mladić je tijekom oba sumanuta bijega od policije učinio niz prekršaja, rezultat čega su slupana vozila i ozlijeđeni policajci.

Također, policija je utvrdila kako je prilikom posljednjeg bijega bio drogiran.

U četvrtak 16. lipnja Kristijan je predan predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisile prema službenoj osobi i Ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom, a DORH je ovoga puta naložio da mu se odredi istražni zatvor, što je i učinjeno.

Zašto prvi puta nije završio u istražnom zatvoru, pojasnio nam je Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva.

- Mladić prvi puta nije zadržan u istražnom zatvoru jer nisu bile ostvarene zakonske pretpostavke da mu se odredi istražni zatvor, a što je strogo formalna radnja. Zakon o kaznenom postupku propisuje da se nikada ne smije izreći stroža mjera opreza ako se svrha može postići blažom mjerom opreza. U ovom je slučaju bilo očito da se svrha, dakle opasnost od počinjenja novog kaznenog djela, može ostvariti oduzimanjem vozačke dozvole. Stoga nije bilo uvjeta da mu se odredi istražni zatvor - pojasnio je Galić.

Označeno u