Kaznena prijava zbog sumnje da je omogućila privatnom pacijentu besplatne medicinske usluge vrijedne milijun kuna

VV | 13.5.2022. u 13:15h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

- Ona je, kako se sumnja, kao voditeljica odjela jedne zdravstvene ustanove, zadužena za naručivanje, prijem i otpust pacijenata, u vremenu od kolovoza 2013. do srpnja 2018. godine, iskoristila svoj položaj te neobavljanjem svojih dužnosti jednom privatnom pacijentu omogućila boravak i liječenje bez plaćanja troškova smještaja i medicinskih usluga, koje je on kao privatni pacijent bio dužan plaćati mjesečno gotovim novcem na blagajni ili uplatama na žiro račun ustanove - priopćili su iz policije.

- Nakon što je bila upoznata da je nastao nenaplaćeni dug, navedena nije poduzela dužne radnje koje bi dovele do plaćanja i utuživanja nenaplaćenih usluga, kao i prekid pružanja usluga pacijentu, kako je određeno internim pravilnicima. Time je spomenutom pacijentu omogućila neplaćanje korištenih usluga u iznosu od oko milijun kuna, za koji je iznos oštećena zdravstvena ustanova. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom  odvjetništvu - dodali su iz PU varaždinske.

Označeno u