Kazna od pet godina zatvora za krivca prometne nesreće kod naplatnih kućica Sv. Helene

| 27.7.2022. u 16:50h | Objavljeno u Crna kronika

Kazneni sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu u slučaju strašne prometne nesreće iz 2019. godine kod naplatnih kućica za korištenje autoceste kod Sv. Helene u kojoj srećom nitko nije poginuo.

Osuđeni Ozren Mlinarić dobio je kaznu od pet godina zatvora uz mjeru liječenja od ovisnosti te mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima na rok od pet godina dulje od kazne zatvora.

Podsjetimo, 11. srpnja 2019., dolaskom do naplatne postaje Sv. Helena, uslijed neprilagođene brzine kretanja, BMW čakovečkih registarskih oznaka prednjim je dijelom naletio na stražnji dio automobila marke Škoda mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je u smjeru juga upravljao 38-godišnjak, koji je u trenutku sudara usporavao je svoje vozilo zbog zaustavljenog vozila ispred.

Od naleta, osobni automobil marke Škoda je odbačen u lijevo u smjeru istoka te se prednjim dijelom i gornjim postrojem naletio na betonski zid i naplatnu postaju broj 4, nakon čega se okrenuo oko osi te u padu bočnim dijelom naletio na naplatnu postaju. 

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđene tri osobe iz osobnog automobila marke Škoda, 38-godišnja putnica kojoj je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, dijete putnik kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te 38-godišnji vozač, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.