Istražni zatvor za 44-godišnjaka zbog prijetnji policiji i Centru za socijalnu skrb te povrede djetetovih prava Foto: Ilustracija

Istražni zatvor za 44-godišnjaka zbog prijetnji policiji i Centru za socijalnu skrb te povrede djetetovih prava

VV | 11.6.2020. u 15:22h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. lipnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela prijetnje, kaznenog djela nametljivog ponašanja, tri kaznena djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Postoji osnovana sumnja da je 44-godišnjak u mjestu kraj Ludbrega putem društvenih mreža učestalo upućivao prijetnje smrću dvjema osobama iz vodstva policijske postaje, a jednog od njih je tijekom 2020. godine redovito pratio i uhodio ga, fotografirao i objavljivao fotografije njegove obiteljske kuće i automobila te u više navrata se vozilom kretao pored njegove kuće, kao i pribavljao od drugih osoba i objavljivao informacije o njegovom životu i osobnim prilikama.

Osnovano sumnja da je 44-godišnjak tijekom veljače 2020. godine u više navrata prijetio nasiljem stručnoj osobi centra za socijalnu skrb koja je dolazila u njegovu kuću radi provođenja mjera intenzivne stručne pomoći i nadzora nad ostvarivanjem skrbi o djeci. Postoji osnovana sumnja da 44-godišnji osumnjičenik tijekom 2020. godine, iako je prema rješenju centra za socijalnu skrb bio dužan kao roditelj troje maloljetne djece uključiti djecu u multidisciplinarnu obradu, uopće nije s djecom niti pristupio u kliniku, kao i da je od travnja do lipnja 2020. godine objavljivao na društvenoj mreži snimke svoje maloljetne djece, te da je 20. svibnja 2020. objavio video snimku s maloljetnom djecom u kojoj traži da djeca sudjeluju u snimanju njegove izjave, iako su djeca bila time vidno uznemirena.