Dva psa napala 70-godišnjeg vozača mopeda

vv | 7.11.2023. u 10:27h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 6. studenoga 2023. godine nešto poslije 14 sati na obali rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Kuršanca, 71-godišnja hrvatska državljanka i 63-godišnji austrijski državljanin prilikom šetnje nisu držali svoje pse pod nadzorom. Uslijed opisane situacije psi su potrčali za 70-godišnjakom koji je upravljao mopedom. Nakon što su ga sustigli, oba psa ugrizla su ga za lijevu nogu. Ozlijeđeni 70-godišnjak zatražio je liječničku pomoć u čakovečkoj bolnici, gdje su mu ozljede sanirane te je utvrđeno kako je u događaju lakše ozlijeđen.
           
Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vlasnici pasa novčano će se sankcionirati. O događaju će se izvijestiti nadležna veterinarska inspekcija te komunalno redarstvo.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Svoje ljubimce dužni su držati u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja. Ujedno, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje.