Danima nakon tragične smrti 15-godišnjakinje, novo stradavanje pješakinje na istoj prometnici

| 14.12.2022. u 08:34h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 13. prosinca oko 17.30 sati u ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

Mladić u dobi od 25 godina upravljao je lijevom prometnom trakom zapadnog kolničkog traga ulice Zrinskih i Frankopana iz smjera Vidovskog trga u smjeru ulice Miroslava Krleže. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije zaustavio vozilo i propustio pješake, zbog čega je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na 60-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko istog.

Pješakinja je uslijed udara pala na zeleni pojas središnjeg fizičkog odvojka, pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno. Nova je to nesreća na istoj prometnici na kojoj je nedavno tragično stradala 15-godišnja djevojka u naletu taksi vozila.

Policija objavila detalje tragične nesreće u kojoj je život izgubila 15-godišnja djevojka

U utorak, 13. prosinca oko 14 sati u Lepoglavi, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 57 godina upravljao je osobnim vozilom ulicom Hrvatskih pavlina u smjeru Očure. Dolaskom do raskrižja s ulicom Čret, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te vidljivosti i preglednosti, prednjim je dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru, upravljala 43-godišnjakinja, koja je u tom trenutku usporavala brzinu u namjeri skretanja ulijevo u ulicu Čret. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te im je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja.