Zabilježene čak četiri pijane vožnje u zadnja 24 sata na području Varaždina i Ivanca Foto: Ilustracija

Zabilježene čak četiri pijane vožnje u zadnja 24 sata na području Varaždina i Ivanca

VV | 17.7.2020. u 11:49h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska postaja Ivanec zaustavila je jučer, 16. srpnja oko 21.30 sati u Vulišincu, osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnjak pod utjecajem alkohola od 3.04 g/kg. Kako je prijetila bojazan da će nastaviti s daljnjom vožnjom i činjenjem prekršaja, 34-godišnjak je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj protiv istog će se podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu, kojim mu prijeti izricanje novčane kazne  do 20 000 kuna i kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U četvrtak, 16. srpnja oko 16.30 sati u Koškovcu, Policijska uprava varaždinska je zaustavila osobno vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.44 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje te da se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjenje prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 35000 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 18 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 10 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 16. srpnja oko 16.10 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, Postaja prometne policije Varaždin zaustavila je osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.69 g/kg. Daljnjom provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima te da se nije podvrgnuo izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu na koji je bio upućen. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja. Nakon toga je uhićen te će se uz optužni prijedlog dovesti sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne od 22 200 kuna, kazna zatvora do 60 dana te izricanje zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 18 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršajima slijedi mu i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova  i poništenje vozačke dozvole.

Policijska uprava varaždinska zaustavili je jučer, 16. srpnja oko 14 sati u Strmcu Podravskom, bicikl kojim je upravljao 34-godišnjak s koncentracijom alkohola od 4.26 g/kg. Provjerom je također utvrđeno da je navedeni biciklist i dana 7. srpnja ove godine zatečen u prometu u vožnji bicikla pod utjecajem alkohola od 4.29 g/kg. Zbog apsolutne nesposobnosti za sigurno upravljanje biciklom, isti je isključen iz prometa te slijedi procesuiranje prekršaja.

Vozači koji upravljaju pod utjecajem alkohola, kao i bez položenog vozačkog ispita, ili za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom predstavljaju najveću opasnost sigurnosti cestovnog prometa. Stoga PU varaždinska ponovno apelira na sve sudionike u prometu, da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića te da odgovornim ponašanjem u prometu doprinesu smanjenu broja prometnih nesreća, a time i broja  ozlijeđenih i poginulih osoba na cesti.