Blagdan Svih svetih: Policija upozorava na gužve, krađe i požare Foto: VV arhiva / ilustracija

Blagdan Svih svetih: Policija upozorava na gužve, krađe i požare

Varaždinske vijesti | 30.10.2020. u 16:02h | Objavljeno u Crna kronika

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, u subotu, 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenoga, očekuje se intenzivniji broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Iz policije stoga skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

- Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu - napomenuli su.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će regulirati policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži, a dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja s Ulicom Gustava Krkleca do raskrižja s Ulicom Franje Račkog), bit će povremeno zatvoren te će promet odvijati obilaznim pravcima.
 
Također, od petka, 30. listopada do ponedjeljka, 2. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

Od 30. listopada do 1. studenoga, na prilaznim cestama prema groblju u Ivancu, odredit će se privremena regulacija prometa tako što će se Ulica Žrtava hrvatskih domovinskih ratova, od raskrižja s Ulicom Mirka Maleza pa do raskrižja s Ulicom Antuna Mihanovića, odrediti kao jednosmjerna ulica. Ulicom Augusta Cesarca koja vodi prema groblju, dana 30. i 31. listopada, uspostavit će se jednosmjerni tok prometa iz smjera Ulice Žrtava hrvatskih domovinskih ratova, dok će u petak, 1. studenog, biti zatvorena za promet svih vozila s obje strane.

U subotu i nedjelju, 31. listopada i 1. studenoga od 7 do 19 sati, u Lepoglavi, na prilaznim cestama prema groblju, odredit će se privremena regulacija prometa tako što će se Ulica Eugena Kvaternika od raskrižja prema groblju i dalje kroz mjesto Donji Vulišinec na Ulici Ivana Mažuranića, odrediti kao jednosmjerna.

Privremena regulacija prometa bit će postavljena i na prilaznim cestama prema groblju u Kamenici te će se zabraniti prometovanje motornih vozila na nerazvrstanoj cesti kod Područne škole u Žarovnici i na nerazvrstanoj cesti kod stare Osnovne škole u Kamenici. Obilazna nerazvrstana cesta "od Križa" prema Žarovnici bit će jednosmjerna tako što će se dozvoliti prometovanje u smjeru Žarovnice.

Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

- Ovom prilikom skrećemo pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa - napomenuli su iz policije.

Uputili su ujedno na sljedeće mjere opreza:
• prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
• ne ostavljati ključeve  i dokumente u vozilu,
• zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
• vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
• ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

- Također pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara - dodali su iz PU varaždinske.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci