92-godišnjoj starici iz košare ortopedskog pomagala ukrao torbu s dokumentima i novcem Foto: VV arhiva / ilustracija

92-godišnjoj starici iz košare ortopedskog pomagala ukrao torbu s dokumentima i novcem

Varaždinske vijesti | 9.10.2019. u 15:07h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska policija izvijestila je o krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu žene starosti 92 godine, kojom prijavljuje da joj je nepoznati počinitelj jučer, 8. listopada na ulici u Varaždinu prišao s leđa i na osobito drzak način iz košare ortopedskog pomagala joj otuđio torbu sa dokumentima i novcem. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovih kaznenih djela.

Od 4. do 7. listopada u Ivanečkom Naselju, nepoznati je počinitelj provalio u skladište i poslovne prostorije jednog poduzeća kojem je sjedište na istoj adresi, iz kojeg je otuđio novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 5. do 7. listopada u Kučanskoj ulici u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u jednu trgovinu iz koje je otuđio profesionalni alat. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom. Sumnja se da je 1. listopada oko 13.30 sati u Varaždinskoj ulici u Cestici na osobito drzak način u vožnji na biciklu istrgnuo i otuđio torbicu 79-godišnjakinji koja je također upravljala biciklom. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Od ostalih događaja, tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su tri prekršaja protiv javnog reda i mira i to dva slučaja u Varaždinu i jedan u Paki.

Označeno u