35-godišnjak neispravnim osobnim vozilom udario 75-godišnjeg pješaka

Varaždinske vijesti | 7.12.2023. u 15:32h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 6. prosinca oko 9.50 sati u ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

Kako su izvijestili iz policije, muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom za koje je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da ima više nedostataka koji su kategorizirani kao veći nedostaci te kao takvi zajedno predstavljaju veći rizik za sigurnost na cestama.

- Dolaskom do parkirališta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, stanju vozila, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je, prednjom stranom vozila naletio na 75-godišnjeg pješaka, koji se na cesti na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena niti prikladna za kretanje pješaka, nije kretao što bliže rubu kolnika već se kretao s istočne strane kolnika. Od naleta 75-godišnji pješak je pao na kolnik. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 75-godišnji pješak i 35-godišnji vozač osobnog automobila - priopćili su iz policije.

Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.