Župan Čačić na Cipru ponovno izabran za predsjednika Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade

Varaždinske vijesti | 6.6.2019. u 14:22h | Objavljeno u Aktualno

Delegacija Varaždinske županije na čelu sa županom Radimirom Čačićem je od 4. do 6. lipnja boravila na Cipru, gdje je održana Opća skupština i proljetna sjednica Biroa Skupštine europskih regija. Župan Čačić je ponovno izabran za predsjednika Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade (Odbora 3) i člana Izvršnog odbora, najvišeg upravljačkog tijela te međuregionalne organizacije. Skupština europskih regija (AER) okuplja 142 regije iz 19 država i najveća je neovisna regionalna mreža u Europi, osnovana 1985. godine, a Varaždinska županija je član od 2001. godine.

Župan se u radni posjet Cipru uputio u pratnji članice Odbora za izbore AER-a i savjetnice Natalije Martinčević, novoizabranog predsjednika Pododbora za mlade Odbora 3 i županijskog vijećnika Hrvoja Kovača i više stručne suradnice za regionalni razvoj i europske poslove Maje Zuber.

- Varaždinskoj županiji je iznimno važno biti dijelom međunarodne političke scene. To dokazujemo djelima: osim obnašanja značajnih funkcija u AER-u, predsjedavamo i Savezom Alpe - Jadran. Plaćamo članstvo u objema organizacijama i radimo na korist istih. Ali sa zadovoljstvom možemo reći da je Varaždinska županija uvijek u plusu: upravo nam je potvrđeno da ćemo samo za provedbu projekta „Together for Cohesion: let's rEUnite!“ dobiti više od 12 tisuća eura - rekao je Čačić.

Riječ je o projektu u vidu komunikacijske kampanje čiji je cilj naglasiti važnost kohezijske politike i fondova EU, a Varaždinska županija se ima čime podičiti – podsjetimo, u posljednje dvije godine pokrenuti su europski projekti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura. Tako će Varaždinska županija postati i međunarodni primjer dobre prakse u korištenju sredstava Europske unije.

- Imamo rezultate jer imamo 'know how', što je prepoznato i na europskoj razini i upravo zato smo jedna od šest regija iz pet zemalja koje prenose svoja pozitivna iskustva u korištenju kohezijskih fondova - rekla je savjetnica Martinčević.

Osim sudjelovanja u navedenom projektu, Varaždinska županija je u okviru AER-a pokrenula projekt razmjene javnih službenika u suradnji s koledžom u Clunyju, poznatim istraživačkim centrom javne uprave.

- Ovom prilikom pozivamo službenike iz svih jedinica regionalne samouprave da se prijave do 15. srpnja za sudjelovanje na seminaru u Clunyju krajem kolovoza s ciljem postizanja bolje učinkovitosti - rekao je Čačić.

Župan je akcijski plan Odbora 3 Skupštine iznio na sastanku Izvršnog odbora, sastanku Opće skupštine i na sjednici Biroa AER-a, a podrška njegovom programu dana mu je reizborom na funkcije. Delegacija je prisustvovala i diskusiji predsjednika AER-a Magnusa Bertssona i predsjednika Odbora regija Europske unije Karla-Heinza Lambertza pod nazivom „The Future of Europe“ i tu je priliku iskoristila za stjecanje novih te produbljivanje postojećih kontakata.

aer_cipar_4.jpeg

aer_cipar_3.JPG

aer_cipar_2.JPG

aer_cipar_1.JPG

Označeno u
LS METAL
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci