Zdravka Grđan kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina o problemu bala

Varaždinske vijesti | 26.4.2021. u 20:40h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Zdravka Grđan kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina također se osvrnula na pitanje varaždinskih bala i presude Vrhovnog suda navodeći da ako građani ne prepoznaju potrebu za potpuno novim ljudima neopterećenim aferama i neuspjesima, sve će ostati isto.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Moja dosadašnja neaktivnost u politici i indiferentnost prema ljudima koji su pokušavali voditi grad i sve nas, došla je svom kraju upravo zbog činjenice da smo mi građani ovog grada nakon desetljeća donošenja krivih odluka kao građani suočeni s nepotrebnim milijunskim troškovima uz istovremeno ekološku i zdravstvenu ugrozu grada. Nažalost, to je praćeno i etiketom korupcije Čehoka i partnera koja nakon posljednjih sudskih odluka ni na kakav način nije skinuta.

Naime, odlukom suda u Koprivnici poništene su oslobađajuće presude i cijeli postupak je vraćen na ponovno suđenje, a odlukom zagrebačkog suda na drugim optužnicama dio je potvrđen kao oslobađajući, a osuđujući dio je kao i u Koprivnici vraćen na ponovno suđenje. Uz to cijeli niz optužnica nije ni presuđen. Nažalost, ne slučajno, uz te koji su donosili krive odluke i pod optužbama su, moje povjerenje i povjerenje mnogih građana izgubili su i ljudi iz stranke koje su to podržavale. Nažalost najviše rangirani kandidati primjerice za gradonačelnika iz SDP-a i dogradonačelnicu iz HNS-a s prošlih izbora, koji su nakon izbora završili kao vodeći gradsku tvrtku u koju ih je imenovao Čehok ili u gradonačelnikovoj većini. Sve to diskreditira i te ljude i stranke koje su ih kandidirale.

Vi ste svoje dokazali i pokazali i vrijeme je za nove odluke i novi početak. Ima nas koji nismo opterećeni krivim odlukama i optužbama i kojima je stalo odraditi posao u interesu građana, bez laži i skrivenih interesa. Vrijeme je za novu, časnu i sposobnu gradsku vlast bez vaših ponovnih pokušaja i promašaja. Vrijeme je za konkretna rješenja, a gluma i međusobna podmetanja i vrijeđanja neka ostanu u sramotnoj prošlosti.

Ako građani ne prepoznaju potrebu za potpuno novim ljudima neopterećenim aferama i neuspjesima, svi moramo biti svjesni da će sve ostati isto - rekla je Grđan.

 

 

 

Označeno u